GRATIS verzending bij bestelling van € 45 of meer! Voor 14:00 uur besteld = MORGEN IN HUIS ! Wij als Stackeronline gaan voor kwaliteit

Waar moet je op letten om succesvol te cutten?

op Winston JR
Waar moet je op letten om succesvol te cutten?

Het voorjaar staat weer voor de deur en we gaan de zomer tegemoet. Dit betekent voor veel krachtsporters maar een ding. Het is tijd om te cutten om naar die beachbody toe te werken. Hoe creëer jij verantwoord en gezond een calorietekort om straks te flaneren op het strand? Hieronder wat tips en tricks.

Waar je met bulken een calorieoverschot creëert doe je met cutten het omgekeerde Je wil je vetpercentage drastisch verlagen en tegelijkertijd zoveel mogelijk spiermassa behouden. Doel is om lekker droog te trainen en je spieren goed zichtbaar te laten worden. Weg dus met dat laagje vet!

Tips en tricks tijdens je cut

Bij het cutten wil je minder calorieën binnenkrijgen dan dat je verbruikt. Dit kan op verschillende manieren: door je voedselinname te verminderen en door meer te verbranden door krachttraining in combinatie met cardio. Dit calorietekort moet zorgen voor vetverbranding waardoor jij straks strakker door het leven gaat.

Zware krachttraining blijft tijdens de cutfase onverminderd belangrijk en zorgt ervoor dat je spiermassa behouden blijft en je stofwisseling doorgaat zodat je genoeg verbrandt. Het is belangrijk dat je deze fase afstemt op jouw lichaam en startpunt. Heb je bijvoorbeeld een clean bulk gehad of ben je door een ‘dirty bulk’ ook veel in vetmassa aangekomen? Het is goed om eerst te bepalen hoeveel calorieën jij minimaal nodig hebt. Daar ga je vervolgens tien tot twintig procent onder zitten. Dat komt meestal neer op zo’n 250-500 calorieën minder per dag.

Onthoud dat je lichaam door een vrij intense transformatie gaat en zorg goed voor jezelf. Blijf gezond eten en neem voldoende gevarieerde voeding tot je. Eiwitten zijn zeer belangrijk voor spierherstel en het onderhouden van jouw spiermassa. Voor intensieve krachtsporters is een inname van 1,5-2 gram eiwit per dag per kilo lichaamsgewicht een mooi streven. Train zwaar met weinig herhalingen (8-12 per set). Wanneer je nog niet het gewenste resultaat ziet, kun je cardio oefeningen toevoegen. Ook als je net iets minder streng wil zijn op je voeding kun je met cardio compenseren. Maar blijf wel consistent in een calorietekort zitten. Wanneer je genoeg verbrandt is cardio zeker geen vereiste. Geadviseerd wordt om zo’n 12-16 weken te cutten. Ook dit is weer afhankelijk van je lichaamsbouw, verbranding en hoe jij begint aan je cut.

Heb jij veel vet? Dan duurt het cutten natuurlijk langer. Heb je veel spiermassa en een hoge verbranding? Dan kun je met 10 weken al een heel mooi resultaat hebben. Tenslotte is het belangrijk om volhardend te zijn en consistent te blijven trainen en minder te eten dan je verbruikt. Drink minimaal 2 liter per dag en probeer 7-8 uur slaap te pakken. Dit gaat je hongergevoel tegen en zorgt ervoor dat je voldoende herstelt.

Er zijn tal van producten die je tijdens je cut kunt gebruiken. De Stacker 2 Thermodrene XT is een fatburner met onder andere Yerba Maté extracten en Groene thee extract een topproduct voor in de cutfase van het bodybuilden.

 

by Winston JR