GRATIS verzending bij bestelling van € 45 of meer! Voor 14:00 uur besteld = MORGEN IN HUIS ! Wij als Stackeronline gaan voor kwaliteit

Welke supplementen zijn geschikt bij specifieke allergieën, intoleranties of geloofsovertuiging?

op Winston JR
Welke supplementen zijn geschikt bij specifieke allergieën, intoleranties of geloofsovertuiging?

Er is steeds meer oog voor gezonde voeding, maar ook voor voeding die bij jou past als persoon. Mensen maken keuzes op basis van allergieën of intoleranties, maar kiezen soms ook bewust vanuit geloofsovertuiging of omdat zij veganistisch of vegetarisch willen eten. Je bent wat je eet wordt er weleens gezegd. Het is goed om bewuste keuzes te maken, ook als het gaat om jouw sportroutine en voedingspatroon gaat.

Hieronder zie je welke supplementen jij kunt nemen als aanvulling op jouw voeding. De handige keuzehulp opties helpen je de juiste keuze te maken.

Vegetarisch dieet

Er zijn steeds meer mensen die minder of geen vlees eten. Wanneer je geen vlees eet is het erg belangrijk om andere producten te nemen die ijzer, eiwit en vitamine B1 en B12 bevatten. Die laatste komt alleen in dierlijke producten voor. Daarom doen vegetariërs er goed aan vitamine B12-supplementen te slikken.

Bekijk hier het hele scala aan Stacker producten die jij kunt nemen als je vasthoudt aan een vegetarisch dieet.

Veganistisch

Veganisten eten helemaal geen dierlijke producten. Dat betekent geen vis, vlees, zuivel of eieren. Dan is het van groot belang aandacht te hebben voor voedingsstoffen die je normaal met deze producten tot je zou nemen. Denk aan ijzer, eiwitten, calcium, belangrijke vitamines als B1, B2 en B12, jodium en omga 3 vetzuren. Bij een gezond plantaardig eetpatroon kies je voor noten, peulvruchten en volkorengranen waar je bijvoorbeeld eiwitten en ijzer uit kunt halen en groente en fruit. Zuivelalternatieven zijn bijvoorbeeld tofu, tempé, pitten en zaden en plantaardige vetten en oliën.

Vegan supplementen vind je hier.

Lactose intolerantie

Heb jij last van lactose intolerantie dan kan dat je dagelijks leven en sportroutines bemoeilijken. Eerst even uitleggen wat het is. Lactose is een suiker dat in melk(producten) voorkomt en wordt verteerd dor het enzym lactase dat in de dunne darm wordt aangemaakt. Wanneer er te weinig wordt aangemaakt, kan de lactose uit voeding niet goed worden verteerd, waardoor het in de dikke darm terecht komt. Bacteriën in de dikke darm gaan de lactose vergisten waardoor klachten ontstaan.

Bekijk hier alle supplementen die je kunt nemen bij lactose intolerantie.

Coeliakie intolerantie (Glutenvrij)

Mensen met coeliakie kunnen niet tegen gluten. Gluten is een mengsel van eiwitten dat van nature voorkomt in bepaalde granen. Door het eten van gluten ontstaan voornamelijk ontstekingsreacties in het slijmvlies van de dunne darm. Maar de ziekte kan zich overal in het lichaam uiten, zoals in de huid, gewrichten en hersenen. Gluten komen voor in erg veel producten.  Bekijk hier welke producten je wel en niet kan eten.

Bekijk hier alle supplementen die je kunt nemen bij coeliakie.

Halal

Halal voeding bestaat uit voedsel dat als rein wordt beschouwd in de Islam. Vlees van dieren die geslacht zijn volgens de Islamitische wetten hebben bijvoorbeeld een halal keurmerk. Maar welke voedingssupplementen zijn halal? Bij mineralen en vitamines kan gelden dat ze zijn gemaakt van producten van dierlijke oorsprong bijvoorbeeld vetzuren of eiwitten. Ook kan er alcohol in het bereidingsproces betrokken zijn. Bij capsules moet je opletten dat ze niet gemaakt zijn van gelatine, maar gemaakt zijn van plantenvezels (cellulose). Let bij voedingssupplementen altijd op het Halal-keurmerk.

Bekijk hier de halal supplementen.

Eet jij koosjer (kosher)? Bekijk dan eens deze producten.

 

 

by Winston JR