GRATIS verzending bij bestelling van € 45 of meer! Voor 14:00 uur besteld = MORGEN IN HUIS ! Wij als Stackeronline gaan voor kwaliteit

4 supplementen die een goede aanvulling zijn voor hardlopers

op Winston JR
4 supplementen die een goede aanvulling zijn voor hardlopers

Ben jij een diehard hardloper en train jij (bijna) het liefst het hele jaar door? Dan zijn supplementen als aanvulling op jouw gezonde eetpatroon en training zeker aan te bevelen. De hoeveelheid aan supplementen maakt het soms lastig kiezen. Welke ondersteunen jou nou het beste bij een sport als hardlopen? 

Veel supplementen die in de krachtsport zeer populair zijn, zie je ook steeds vaker gebruikt worden in de hardloopwereld. Waar kun jij baat bij hebben?

Pre-workouts

Pre-workouts geven je net dat beetje extra energie en motivatie om meer uit je training te halen. Vaak bevatten ze stimulerende stoffen zoals cafeïne die je de juiste drive en wilskracht geven. Zo heb jij niet alleen energie om te trainen, maar boost je ook je uithoudingsvermogen zodat jij het maximale uit jouw trainingsuren haalt. Bovendien kun je nauwkeurig de dosering afmeten zodat jij precies weet wat je binnenkrijgt.

Bekijk hier de pre-workouts van Stacker.

Wei-eiwit 

Een duurloop of een explosievere korte loop laten jouw spieren flink werken. Waar voor krachtsporter vaak een advies geldt van 1,5-2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht is dat bij hardlopers ongeveer 1,2 tot 1,8 gram. Dit is belangrijk om je spieren te laten herstellen voor jouw volgende training. Veel hardlopers zijn wat terughoudend met het aanvullen van eiwitten, omdat ze licht en atletisch willen blijven en niet te veel spiermassa willen opbouwen. Toch is dit een misvatting. Bij veel zware krachttraining zorgen eiwitten inderdaad voor meer spiermassa. Bij veel looptraining zorgen eiwitten vooral voor herstel en behoud van spieren. Zodat je snel weer fit bent voor jouw volgende run.

Bekijk hier de eiwitproducten van Stacker.

Tijdens je hardloop training al aan je eiwit-inname werken. Kijk dan eens naar deze gezonde, lekkere suikervrije eiwitreep.

Omega 3

Omega-3 bevat drie onverzadigde vetzuren: EPA (eicosapentaeenzuur), ALA (alfa-linoleenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Vooral EPA en DHA zijn bekend vanwege hun positieve invloed op onze gezondheid. Ze zijn goed voor onze bloeddruk, het hart en onze triglyceridenspiegel.

Het zijn essentiële vetzuren die je lichaam niet voldoende zelf aanmaakt. Daarom wordt er vaak geadviseerd om een keer per week vette vis te eten. De meeste mensen komen hier niet aan en daarom is het makkelijk als je deze vetzuren uit een supplement kan halen als aanvulling op jouw sportroutine en gezonde, gevarieerde dieet. 

Bekijk hier de Omega 3 van Stacker.

Vitamines en mineralen

Om het hele lichaam fit en gezond te houden zijn de juiste hoeveelheid vitmines en mineralen essentieel. Wanneer je op de toppen van je kunnen presteert, is jouw lijf vatbaarder voor infecties en loop je eerder risico om een griep of verkoudheid mee te pikken. Ook sportblessures liggen op de loer. Door dagelijks (multi)vitamine supplementen te nemen weet je zeker dat je dagelijks een goede mix aan vitamines binnenkrijgt. Sommige producten bevatten stoffen voor specifieke doeleinden en leveren bijvoorbeeld ook anti-oxidanten en minerale als zink en magnesium.

Joint fit
De Joint fit van Stacker 2 helpt bij de opbouw en het herstel van gewrichten, kraakbeen en botten. De formule bevat 10 actieve ingrediënten die zorgen dat je herstelt na intensieve duursport.

Multi-kick
De Multi-kick van Stacker 2 bevat een enorm breed scala aan vitamines, mineralen, bioactieve stoffen, anti-oxidanten en micro nutriënten. Je lost het poeder eenvoudig op in water en het wordt sneller opgenomen dan tabletten of capsules. Blijf sterk, gezond en vitaal ondanks intensieve trainingen of wedstrijden.

by Winston JR