GRATIS verzending bij bestelling van € 45 of meer! Voor 14:00 uur besteld = MORGEN IN HUIS ! Wij als Stackeronline gaan voor kwaliteit

Sporten met stackers: afvallen met meer trainingsresultaat

op Winston JR
Sporten met stackers: afvallen met meer trainingsresultaat

Wie al wat langer meedraait in de krachttraining scene of zich heeft verdiept in de wereld van bodybuilding hoeven we wellicht niets meer uit te leggen. Toch zijn er veel sporters die niet weten wat stackers precies zijn of doen en hoe de fatburner jou die extra duw in de rug kan geven om nog droger te worden of snel wat kilo’s kwijt te raken om jouw trainingsdoelen of streefgewicht nog eerder te bereiken. 

Eerst een klein stukje historie. Waar stackers (fatburners) in de Verenigde Staten al veel gebruikt werden en volledig omarmd werden in de krachtsportwereld,  zijn deze capsules in de jaren ’90 bij ons mateloos populair geworden en vond je ze overal in sportscholen, drogisten en health stores. Stackers werden al snel populair onder fitnessfanaten en professionele bodybuilders. En later ook gebruikt door mensen die snel wat kilo’s wilden verliezen en zelfs als energiebooster om een nachtje door te halen op een feestje.

Het effect van stackers

Hoe kunnen stackers je helpen afvallen? De capsules geven een energieboost, maar werken ook eetlustremmend. Een pepper voor trainingsmotivatie en alertheid en een eetlustremmer om ongekend snel wat kilo’s te verliezen. Oftewel, je kunt harder trainen, terwijl je minder eet. Bovendien verhogen stackers je metabolisme, waardoor je lichaam effectiever overtollig vet verbrandt. Hierdoor zie je eerder resultaat van al die harde uren training in de sportschool. Kortom meer shape en tone en een strak afgetraind, droog lichaam. Een win-win-win!

De capsules bevatten een mix stimulerende middelen waarvan je sommige ook vindt in prework-outs of andere sportsupplementen. De werkende stoffen in stackers zijn ginseng, kolanoot, groene thee, guarana en cafeïne. Stackers heten niets voor niet zo. Het komt van de Amerikaanse term stacking, wat stapelen betekent. De werkzame stoffen stapelen zich op in het lichaam en versterken elkaar. Tot 2004 bevatte het product ephedra of efedra. Daarna werd dit verboden door de bijwerkingen. Sinds 2007 is ook yohimbe verboden, wat je ook vaak tegenkwam als ingrediënt. De wetgeving heeft ervoor gezorgd dat de stackers veranderen van samenstelling veiliger werden, maar dat de werking overeind bleef. 

Voor welke trainingsdoeleinden zijn stackers geschikt?

Iedereen heeft een ander doel. De één wil meer spiermassa en daarmee aankomen, de ander gaat voor een atletische bouw. Of je sport gewoon omdat je na een stressvolle werkdag even los wilt gaan. Een grote groep mensen is erg serieus met zijn of haar training bezig en wil kilo’s verliezen en daarna droogtrainen. Voor deze categorie zijn stackers zeer geschikt. Deze fatburners kunnen een goede aanvulling zijn op je gezonde voeding voor vetverbranding en om je nog actiever te voelen.

De pepper: de energieboost die je ook ziet in veel prework-outs wordt vaak als positief ervaren. Gebruikers ervaren meer trainingsmotivatie en energie en hebben dus zin om aan de slag te gaan. Tegelijkertijd kan deze oppepper ook een nadeel geven. 

Bij overmatig gebruik kan het zorgen voor hartkloppingen of een onrustig of opgejaagd gevoel. Houd je dus goed aan de voorgeschreven dosis. De stackers van nu zijn dus volledig vrij van Ephedra.

Bekijk hier alle fatburners.

by Winston JR